İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bulduklu: Güçlü Bir Hizmet Ekibimiz Var
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM) tarafından, Sosyal Tesisler İktisadi İşletme Müdürlüğüne bağlı olarak Çelebi Anaokulu ve Gündüz Bakımevi, kantin ve kafeteryalarda görevli personele yönelik olarak verilen “Yiyecek-İçecek İşletmeleri İçin Yardımcı Personel Eğitimi” başlıklı programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.
Turizm Fakültesi ve Sosyal Beşerî Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen toplam 74 saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’dan aldı. İKÇÜ Merkez Kampüs’te düzenlenen sertifika takdim programına Genel Sekreter Nuretdin Memur, İKÇÜSEM Müdürü Doç. Dr. Bekir Emiroğlu, Sosyal Tesisler İktisadi İşletme Müdürü Ömer Coşgun ile kursiyerler katıldı.
Mesleki Gelişime Katkı Sunma Gayesindeyiz
Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, yiyecek-içecek sektöründe çalışacak nitelikli personel ihtiyacının sektörün gelişimiyle doğru orantılı olarak arttığını kaydetti. Bu alanda çalışan personelden gastronomi, mutfak yönetimi ve servis becerileri konusunda uzmanlaşmış olmalarının beklendiğini belirten Prof. Dr. Bulduklu, “Sektördeki gelişmelere paralel olarak, kaliteli hizmet sunabilen, hijyenik çalışma ortamları oluşturabilen ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak profesyonel hizmet verebilen nitelikli elemanlar her zaman bir adım önde olacaktır. Bu noktada iletişim becerileri ön plana çıkmaktadır. Biz personelimiz için sunduğumuz hizmet içi eğitimler ve sertifika programları ile onların mesleki gelişimlerine katkıda bulunma gayesindeyiz. Bu anlamda katılım sağladığınız her eğitim, sizlere mesleki deneyim olarak geri dönecektir. Buradan hareketle nitelikli hizmet sunan bir kafeterya ve yemek içme hizmeti ekibimizin oluştuğuna inanıyorum. Bugüne kadarki hizmetleriniz için hepinize yönetimimiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Programa eğitmen olarak katılan tüm hocalarımıza da şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Standartlarda Bir Eğitim
İKÇÜSEM Müdürü Doç. Dr. Bekir Emiroğlu ise, programın uluslararası standartta, sektörde işletmeci olarak çalışmak ya da kendi işletmesini açmak isteyenler için hazırlandığını kaydetti. Doç. Dr. Emiroğlu, “Eğitim programımızla, dünyanın en son konsept (Brasserie, Bistro, CasualDining, Fine-Dining, Fast Casual Dining..) ve tekniklerinin işletmeciler tarafından kontrol edilebilir ve geliştirilebilir yönetsel beceriye dönüştürülmesi hedeflendi. Bu kapsamda da kursiyerlerimize yönelik olarak, bir yiyecek ve içecek işletmesinin ilk kuruluş aşamasından, uluslararası servis standartlarına ulaşmasına kadar ihtiyacı olan; işletmenin sürekliliğini sağlamaya ve farkını ortaya koymaya yönelik ders içerikleri hazırlandı. Mutfakta ihtiyaç duyulan temel bilgiler ve ekipman seçimi; maliyet yönetimi, standart oluşturma, satın alma, personel seçimi ve performans belirleme ve iş bölümlemeye kadar bir işletmenin uluslararası standartlara ulaşmasına yardımcı olacak kapsamlı bilgiler kursiyerlerimize aktarıldı. Bu süreçte emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize de çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, programı başarıyla tamamlayan 14 kursiyere sertifikaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu tarafından takdim edildi.