İKÇÜ’lü Prof. Dr. Demirkıran’ın Belgesel Filmi İtalya’daki Yemek Filmleri Festivalinde Finalde
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın yönetmenliğini yaptığı “Yerüstü Yeraltı” adlı belgesel film, İtalya’nın Bergamo kentinde bu yıl 20-23 Ağustos 2025 tarihlerinde 12. si yapılacak olan Food Film Festival’in yarışma bölümünde finalist oldu
Yönetmenliğini İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran’ın yaptığı Yerüstü Yeraltı” filminin çekimleri, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Uygulamaları Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Can’ın idari yapımcılığında geçtiğimiz yaz gerçekleştirildi.
Karaman’ın Ayrancı ilçesi Divle köyü çevresinde üretilen ve dünyanın en iyi peynirleri arasında gösterilen Divle peynirinin meralardan obruk mağarasına uzanan üretim sürecini anlatan belgesel film, İtalya’daki Food Film Festivalinde 99 ülkeden katılan 612 film arasından seçilerek finalde yarışmaya hak kazandı.
Prömiyeri geçtiğimiz Aralık ayında 15. TRT Belgesel Ödülleri’nde yapılan “Yerüstü Yeraltı” belgeseli, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali’nde, 27-30 Mayıs tarihleri arasında İKÇÜ Film Festivali’nde gösteriminin ardından bu kez de Milano yakınlarındaki tarihi Bergamo kentinin ünlü meydanı Piazza Mascheroni’de kurulan açıkhava sinemasında seyirciyle buluşacak.