Gastronomi Öğrencilerinden Görsel Şölen: Kurabiye Ev Sergisi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi tarafından “Kurabiye Ev Sergisi” düzenlendi

Haber- Elif Sude Sarıkaya

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, “GSM-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri” dersi kapsamında hazırladıkları kurabiye evlerini sergiledi.  Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler tarafından yapıldı.

Serginin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, hazırladıkları kurabiye evlerle öğrencilerin hem malzemeleri bir araya getirip bisküvileri yapmayı hem de bunları mimari anlamda küçük maketler hâlinde sunmayı deneyimlediklerini belirtti. Serginin yeni yılı umut, sevgi ve barışla karşılamak amacıyla düzenlendiğini söyleyen Dekan Prof. Dr. Güler, “Her sene sonu, bu sergiyi gerçekleştiriyoruz. Başlangıçta daha basit mimari şekillerle başlayan bu etkinlik, öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri adında daha kapsamlı bir hâle geldi. Geleceğin şefleri olan öğrencilerimizin yeteneklerini yansıtan sunumları görmek bizlere mutluluk veriyor” dedi.

Kurabiye evlerin, öğrencilerin final projesi olduğunu belirten Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi. Bükre Aslan Savaşan ise, “Bugün burada,  GSM-305 Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri dersi kapsamında öğrencilerin final projesi olarak hazırladıkları kurabiye evleri sergiliyoruz. Biz, öğrencilerimizin büyük bir emekle hazırladıkları ürünlerin yer aldığı Kurabiye Ev Sergisi’ni 4 yıldır düzenliyoruz. Öğrencilerimiz, zencefilli kurabiye hamuru kullanarak yaptıkları bu evlerin süslemelerini de yumurta beyazı ve pudra şekerinden oluşan karışımlarla tamamlıyorlar. Bu alanda da sergileyerek, hünerlerini herkese gösterme imkanı buluyorlar” dedi.