AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ İSMER’den Proje Eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İstatistik, Danışmanlık, Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSMER) tarafından Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline ve eğitimcilere proje eğitimi verildi

Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleşen ve İKÇÜ İSMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Berhan Çoban tarafından verilen “Ölçme ve Değerlendirmede Yeni Yaklaşımlar” ve “Genel Proje Eğitimi” başlıklı hizmet içi eğitim programlarına Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve eğitimciler katıldı. Eğitim kapsamında yapmış olduğu sunumda geleneksel ölçme değerlendirme etkinlikleri ile yeni ölçme değerlendirme tekniklerini karşılaştıran Öğr. Gör. Dr. Berhan Çoban, geleneksel ölçme ve değerlendirmenin ezbere dayalı; tutum, değer ve yargıları dışarıda bırakan bir anlayışla öğretmen merkezli ve öğrenciyi sınırlı bir zaman içerisinde ölçmeye dayalı bir etkinlik olduğunu belirtti. Ölçme ve değerlendirmedeki yeni yaklaşımlarda ise, öğrencinin etkin olduğu; performans temelli, öğrencinin önceki bilgilerinde meydana gelen nitelik değişimlerini anlama odaklı ve öğrenme sürecini geliştirmeye yönelik bütüncül bir yaklaşımın hâkim olduğunu vurguladı. Dr. Berhan Çoban, “Genel Proje Eğitimi” başlıklı sunumunda ise TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Dünya Bankası, KOSGEB gibi kurum ve kuruluşlara yönelik hazırlanan başarılı ve etkili projelerin nitelikleri hakkında bilgiler verdi.