En GüncelFEATUREDİKÇUMedyaSinema

İKÇÜ’lü Akademisyen Ordu’dan Ödülle Döndü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi (SBBF) Medya ve İletişim Bölümü Araştırma Görevlisi Hüseyin Enes Balcı, 6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali’nden ödülle döndü

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl Türk sinemasına katkıları sebebiyle ünlü sanatçı Hale Soygazi’ye ithaf edilen 6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali go!kısafilmfest’de finale kalan İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Araştırma Görevlisi Hüseyin Enes Balcı, “Yas Provaları” adlı filmiyle “YapımLab” özel ödülüne değer görüldü. Jüri heyetinin, Tayfun Pirselimoğlu başkanlığında Clint Davis, Doç. Dr. Melis Behlil, Nazlı Bulum ve Serdar Kökçeoğlu’ndan oluştuğu festival bu yıl, genç film yönetmenlerinin kıyısında olunan farklı durumları özgün tarzlarıyla beyazperdeye taşımaları için “kıyısında” temasıyla düzenlendi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, kısa film türünün gelişimine katkı sunmak ve sektörün önde gelen isimleriyle sinema tutkunlarını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen 6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali’nin finalinde bu yıl 12 kısa film yarıştı. SBBF Medya ve İletişim Bölümü Araştırma Görevlisi Hüseyin Enes Balcı’nın “Yas Provaları” adlı filmi ve diğer finalist filmler 22 Ekim Cumartesi günü Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen programda seyirci ile buluştu. 23 Ekim Pazar günü ise düzenlenen kapanış töreninde yarışmanın kazananları belli oldu. 12 yıldır ulusal ve uluslararası festivallerde yapımcı Zeynep Atakan tarafından verilen ve iki yıldır festival kapsamına alınan “Yapımlab Ödülü”, bu yıl yönetmen Oğuzcan Tercan anısına verildi. Festivalin jüri değerlendirmesinin ardından “Oğuzhan Tercan Genç Sinemacı Ödülü”ne Hüseyin Enes Balcı’nın yönettiği “Yas Provaları” filmi layık görülürken, ödül takdimi Zeynep Atakan tarafından yapıldı.