En GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ, Dördüncü Aile Sağlığı Merkezini Karşıyaka’da Açtı

Haber-Fotoğraf: Ali Yaman

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) İzmir’deki dördüncü Eğitim Aile Sağlık Merkezi olan Karşıyaka 26 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) toplumsal fayda amacıyla yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Mavişehir Mahallesinde kurulan Karşıyaka 26 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur, dekanlar, enstitü müdürleri, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Memur Ailesine Şükranlarımı Sunuyorum

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,Türkiye’nin son dönemde sağlık alanında çok güzel işlere imza attığını, dünyadaki birçok sosyal devletin çok daha üzerinde bir çabayla, çok daha iyi bir sağlık sisteminin gerçekleştirildiğini vurguladı. İKÇÜ’nün girişimiyle açılışı yapılan Karşıyaka 26 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin de bu güzel işlerden biri olduğunu kaydeden Vali Köşger, bu işte emeği geçen başta Niyazi Memur olmak üzere, Memur ailesine, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye ve İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş’a şükranlarını sunduğunu belirtti. Vali Köşger, “Aynı kampüs içinde bir de cami inşaatı var. Niyazi Memur Bey ve ailesi tarafından yapılıyor. Çok isabetli bir iş yapılmış. İnsan, bedeni ve ruhu olan iki taraflı bir varlık. Vatandaşlarımız, maddi olan bedenlerini burada, açılışını yapmak üzere toplandığımız aile sağlığı merkezinde sağaltacak, tedavi ettirecekler. İhtiyaç duyan hemşerilerimiz manevi taraflarının gıdasını da camide karşılayacaklar. Maddeten ve manevi olarak ortaya güzel bir besin çıkacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Milletimizin Hizmetinde Olmayı İlke Edindik”

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise, İKÇÜ’nün İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile bölgedeki dördüncü aile sağlığı merkezinin açılışını yapmasından duyduğu gururu paylaşarak sözlerine başladı. “Biz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) olarak her politikamızı üniversitemizle halkın işbirliği içerisinde yürütülmesini ve milletimizin hizmetinde olmayı ilke edindik. Bugün de bunun bir örneğini göstermiş oluyoruz.” diyen Rektör Köse, üniversite olarak hedeflerinin bu sağlık merkezlerinin sayısını arttırarak, üniversitenin birikimini milletin hizmetine taşımak olduğunu kaydetti. Rektör Köse, “Ben her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimize, İl Sağlık Müdürümüze ve hocalarımıza hassaten şükranlarımı arz ediyorum. Özellikle bu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin açılmasında, bu külliyenin oluşmasında ve inşasında büyük emeği ve katkısı olan, hatta bizzat yapan Niyazi Memur beyefendiye gösterdikleri kolaylıklar sebebiyle hassaten çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

İKÇÜ ile Birlikte Açılan Dördüncü Aile Sağlığı Merkezi

İzmir’e yeni bir sağlık tesisinin kazandırılmasının mutluluğunu yaşamak için bir araya geldik” diyerek sözlerine başlayan İzmir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Sağlık Bakanlığı’na bağlı birimlerin tüm Türkiye’de yaptığı gibi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de vatandaşlara daha iyi, daha kolay ulaşılabilir ve daha konforlu sağlık hizmeti sunabilmek adına üniversitelerle ve çeşitli paydaşlarla birtakım protokoller kapsamında aile sağlığı merkezi, sağlık tesisleri, hastaneler açarak hizmet verdiğini; Karşıyaka 26 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile yapılan protokol ile açılan dördüncü Eğitim Aile Sağlığı Merkezi olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Emre Erkuş: “Bugün İzmir’de 375 aile sağlığı merkezinde 1381 aile hekimi doktorumuzla birlikte hizmet veriyoruz. Bugün de yeni bir tanesinin açılışını yapacağız.  İzmir genelinde üniversitelerle işbirliği ile açtığımız 26 tane aile sağlığı merkezimiz bulunuyor. Bundan sonra da işbirliği içerisinde vatandaşlarımıza daha güzel sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirebilme çabalarımız devam edecek.  Bu süreçlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Sayın Rektörümüze ve bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum; Karşıyaka 26 No’lu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin vatana, millete ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Açılış töreni, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Karşıyaka 26 Nolu Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nin kurulması ve açılmasındaki katkılarından dolayı günün anısına hazırlanan kurumsal plaket ve teşekkür belgesini Niyazi Memur’a takdim etmesinin ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile devam etti. Düzenlenen kokteyl ile birlikte tören son buldu.