En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğundan Performans Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Genç Kızılay Topluluğu, Türk Genç Kızılayı 2022 yılı Aralık ayı performans verilerine göre üniversiteler arasında İzmir 1’incisi, Türkiye genelinde ise 4’üncü oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Genç Kızılay Topluluğu, Aralık ayı içerisinde birçok etkinlik düzenleyerek Türk Genç Kızılayı performans verilerine göre İzmir’de en başarılı üniversite topluluğu oldu. Türkiye genelinde ise en fazla etkinlik düzenleyen 4’üncü topluluk olan İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu Aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 8 farklı okulda “Afetlerden Korunma ve Farkındalık Bilinci Eğitimi” düzenleyerek 1500’den fazla öğrenciye ulaştı. Etkinliklerde öğrencilere, afet anlarında yapılması gerekenler ve afetlerden korunma yolları anlatıldı. İKÇÜ kampüsteki sokak hayvanlarına mama dağıtımı, Kızılay gönüllüleri ile düzenlenen geziler, eğitim programları ve sosyal yardımlaşma etkinlikleri de İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu’nun düzenlediği diğer etkinlikler oldu. Ayrıca, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi için kütüphane kurma projesini de yürüten İKÇÜ’lü Genç Kızılay Topluluğu öğrencileri, proje kapsamında yayınevlerinden ve gönüllülerden topladıkları kitapları okula ulaştırarak projeye katkıda bulundu.

Türk Genç Kızılayı 2022 yılı Aralık ayı performans verilerine göre üniversiteler arasında İzmir 1’incisi, Türkiye genelinde ise 4’üncü olmalarıyla ilgili konuşan İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu Başkanı Berkay Özkan: “Üniversitemize böyle bir başarı getirmek beni ve ekip arkadaşlarımı çok mutlu etti. Yorucu olsa da bu süreçte yaptığımız etkinliklerin sonucunda insanların bilinçlenmesini ve mutluluğunu görmemiz bizim motivasyonumuzu daha da arttırdı. Önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük projeler içerisinde olacağız.” diye konuştu.