EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji Seminerleri Başladı

Fotoğraf: Cem Yasakçı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SBBF Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji Seminerleri”nin ilk oturumu gerçekleştirildi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji Seminerleri”nin ilki olan “Mültecilerin Kültürleşme Süreçleri” konulu seminer İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Ayşe Ayvazoğlu tarafından verilen seminere Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, akademisyenler, bölüm idari personeli ile öğrenciler katıldı. Arş. Gör. Ayvazoğlu’nun International Journal of Intercultural Relations’da 2020 yılında yayımlanan “Psychological and socio-cultural adaptation of Syrian refugees in Turkey” adlı çalışmasındaki verilere dayanarak hazırladığı seminerde, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin psikolojik ve sosyo-kültürel uyumlarının düşük-orta seviyede olmasının nedenleri ve mültecilerin uyum süreçlerini destekleyen ve engelleyen etmenler üzerinde duruldu. Ekonomik koşullar, din, uzayan kalış süresi ve yerli halkın tutumu gibi başlıklar etrafında mültecilerin kültürleşmesinde merkezi öneme sahip faktörlerin ele alındığı seminerde, ilgili etmenlerin uzun vadeli uyum politikası geliştirecek olan politikacılara ve yasa yapıcılara yardımcı olması açısından alınacak tedbirlere dair bilgiler de aktarıldı.