En GüncelGenelHaberlerİKÇUSosyalVideo

İKÇÜ’den Deprem Bölgesi İçin Yardım Seferberliğine Destek

Fotoğraf: Cem Yasakçı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve çok sayıda ili etkileyen depremde zarar gören vatandaşlar için başlatılan yardım seferberliğine İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) de katıldı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de katkılarıyla toplanan battaniye, uyku tulumu, kışlık kıyafet, bot, çocuk botu, çocuk atkısı, çocuk eldiveni, çocuk kabanı, elektrikli ısıtıcı gibi ihtiyaç malzemelerinin ve bebek maması, biberon, bebek bezi, el feneri, kalem pil, medikal malzeme, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, hijyenik ped, sıvı sabun, konserve gibi acil ihtiyaç malzemelerinin yüklendiği kamyon İzmir Valiliği’nin koordine ettiği yardım toplama merkezine ulaşmak üzere hareket etti.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili bir açıklama yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, “Öncelikle bütün ülkemize, üniversitemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ahirete irtihal etmiş olan vatandaşlarımıza, kardeşlerimize rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Biz dün deprem haberini alır almaz valiliğimizle, AFAD’la, Kızılay’la organize bir şekilde neler yapabileceğimizi görüşüp müzakerelerde bulunduk. Onlar bize öncelikli olarak kan bağışında bulunmak gerektiğini ifade ettiler. Vakit kaybetmeden bununla ilgili bir duyuru yaptık. Kendim de Kızılay kan merkezine giderek kan verdim. Onun dışında özetle, çocuk giyimi ile ilgili taleplerin olduğunu öğrenerek, bu konuyla ilgili çalışmalar yaptık. Deprem bölgesinde acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin temini ile ilgili gün boyu çalışmalar yürüttük.  Ayrıca, afet bölgesinde bulunan öğrencilerimize ulaşmak için bir iletişim merkezi kurduk. Öğrencilerimizden gelen talepleri değerlendirdik ve onlara yardımcı olmaya çalıştık. Birçok öğrencimizle iletişim merkezi üzerinden irtibat kurduk ve onların ihtiyacı olan desteği sağladık. Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu süreçte, devletimizin ve milletimizin dayanışma içerisinde başlattığı yardım seferberliğine, bütün personelimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla toplanan acil ihtiyaç malzemeleri ile biz de destek olmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.