AkademiEğitimEn GüncelGenelHaberlerİKÇU

Bölgenin E-Sınav Merkezi İKÇÜ’ye İnşa Edilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve beraberindeki heyet İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’ni ziyaret etti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve beraberindeki heyet, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile ÖSYM arasında, İzmir ve çevresini içeren bir e-sınav merkezi oluşturmak üzere imzalanan protokol çerçevesinde İKÇÜ yerleşkesinde e-sınav merkezine dönüştürülmesi planlanan binayı inceledi. Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy başkanlığındaki ÖSYM heyetini İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu başkanlığındaki, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut’tan oluşan İKÇÜ heyeti ağırladı. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptığı açıklamada, elektronik sınavlara yönelik talebin yüksek olduğunu ve ÖSYM olarak elektronik sınav merkezi sayısını arttırmak istediklerini belirtti. İKÇÜ ile yapılan protokole değinen Prof. Dr. Ersoy, “Bu protokolü hayata geçirmek ve yapılacak çalışmalara bir an önce başlamak üzere buradayız. Atılacak adımlarda paydaş katkısı son derece önemli ve bu anlamda biz İKÇÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Saffet Köse’ye ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ise, gelişen teknolojilere ölçme ve değerlendirme sisteminin de ayak uydurmasının zorunluluk olduğunu vurguladı. ÖSYM’nin elektronik sınav sistemi uygulamasına İKÇÜ olarak katkıda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bulduklu, “ÖSYM’nin bölgemizde bir merkez açması ve bunun kampüsümüzde inşa edilecek olması nedeniyle önemli bir iş birliğine imza attığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.