EğitimEn GüncelİKÇUKültür - SanatSosyal

İKÇÜ, Depremzede Aileler ve Çocukları İçin Kitaplık Kurdu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) depremzede aileler ve çocukları için kitap, oyuncak ve diğer eğitim materyallerini de içeren bir kitaplık kurdu. 

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya’nın girişimiyle ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi’nin katkılarıyla derlenen kitap, oyuncak ve diğer eğitim materyalleri İKÇÜ Cihannüma Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilen depremzede aileler ve çocuklarına ulaştırıldı. 

Proje sürecinden bahseden Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya, depremzedeler için kitaplık kurma projesinin ‘depremzedeler için ne yapabilirim? Ve bu yaptığımı bölümüm ile nasıl ilişkilendirebilirim?’ Sorusu ile ortaya çıktığını söyledi. Prof. Dr. Akkaya: “Üniversitemizin yurdunda misafir edilen depremzede aileler ve çocukları için kitap ağırlıklı ve kütüphane temelli bir çalışma yapmak istedim. İKÇÜ Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzede çocuklar için kitap ve oyuncak sağlayabilir miyiz? Diye düşündüm. Yakın ilişkilerimizin olduğu İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yönetimi ve çalışanları ile görüştüm. Onlar da ellerinden geldiğince destek olabileceklerini söylediler. Bölümdeki akademisyen arkadaşlarımızla ve gönüllü öğrencilerimizle birlikte, bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde büyük çoğunluğu il halk kütüphanesinden, birazı da Karşıyaka Hoca Mithat İlçe Halk Kütüphanesi’nden temin edilen 500’ün üzerinde kitap topladık. Ayrıca, oyuncaklar ve eğitici materyaller, yap-bozlar, boya malzemeleri ve boya kitapları da toplandı. Bu çabamız, kısa süre önce deprem gündemiyle toplanan rektörlük bünyesindeki Sosyal Sorumluluk Projeleri (SSP) Değerlendirme Kurulu’nca sosyal sorumluluk projesi olmaya değer görüldü ve projemizi hayata geçirebildik” diye konuştu. 

Kurulan kütüphanede kitapların, oyuncakların ve toplanan diğer materyallerin kendileri tarafından raflara bizzat yerleştirildiğini belirten Prof. Dr. Akkaya, İKÇÜ Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzede çocukların önemli bir bölümünün okul öncesi yaş grubunda olması nedeniyle, kitaplığı düzenlerken seçilen kitapların bu yaş grubuna yönelik olmasına öncelik verdiklerini kaydetti.