AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesinin TÜBİTAK Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında finale kalma başarısı gösterdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri Ezgi Aydın ve Gizem Çetiner’in, Doç. Dr. Gülşah Erel Akbaba danışmanlığındaki Kanserde Azalan PTEN Ekspresyonunun Replasmanına Yönelik Genetik Temelli Tedavi Yaklaşımının Geliştirilmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında finale kalmaya hak kazandı.

Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık ve Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik olmak üzere 9 ana teması bulunan yarışmaya başvuran 511 proje arasında 115 proje finale kalmaya değer bulundu. İKÇÜ öğrencileri Ezgi Aydın ve Gizem Çetiner’in Sağlık kategorisindeki “Kanserde Azalan PTEN Ekspresyonunun Replasmanına Yönelik Genetik Temelli Tedavi Yaklaşımının Geliştirilmesi” başlıklı projesi finalde yarışacak.