EğitimEn GüncelİKÇUPolitikaSosyal

İKÇÜ ile Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Eğitim Ortaklığı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) arasında proje konularında iş birliği yapmayı amaçlayan bir protokol imzalandı

İKÇÜ Proje Genel Koordinatörlüğü organizasyonu ile imzalanan protokolle, Karşıyaka ilçe sınırları içerisinde yer alan Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında eğitimin niteliğini arttırmak için planlı çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor ve özellikle öğrencilerin kendini gerçekleştirmesi adına, bilimsel araştırma kapasitesini arttırmaya yönelik proje hazırlama, kişisel gelişim ve kariyer planlama gibi konularda üniversite tarafından destek verilmesi öngörülüyor. Protokol çerçevesinde, İKÇÜ akademisyenlerinin, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda derslere katılmaları, öğretmenlerin de üniversitedeki derslere dinleyici olarak katılmaları sağlanacak. Ayrıca, Karşıyaka sınırları içinde eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunan resmi/özel okul/kurum yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine yönelik olarak üniversite öğretim üyeleri tarafından çevrimiçi ya da yüz yüze kurs, seminer ve konferanslar düzenlenmesi planlanıyor. İlçede bulunan okulların hazırlandığı yerel, ulusal ve uluslararası alanlardaki proje ve yarışmalara yönelik ihtiyaç duyulan teorik bilgi, teknik destek ve danışmanlık hizmeti üniversitenin ilgili fakülteleri ve akademisyenleri tarafından verilecek. Ortaöğretim kurumlarının 11’nci ve 12’nci sınıflarında okuyan öğrencilerin, üniversite kampüs ve kütüphanelerinden yararlanmalarına da olanak sağlanacak.

İş birliği protokolünün İKÇÜ ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ olarak toplumsal alanda fayda sağlayacak iş birliklerine önem verdiklerini söyledi.  Toplumların gelişmesinde ve dönüşmesinde akademinin üstlendiği role dikkat çeken Rektör Köse, bu noktada tüm kurumların birlikte hareket edebilmesinin çok değerli bir kazanım olacağını vurguladı. Rektör Köse: “Üniversite olarak büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizden millî eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin ve görev yapan eğitmen kadrolarımızın da faydalanmalarını istiyoruz. Teoride üretilen bilgiyi uygulamalı alanlara taşımak istiyoruz. Tek gayemiz gelecek nesillerin çalışkanlıkları, üretkenlikleri ve bilgi birikimleriyle ülkemizi daha ileri taşımalarıdır. Bu tür iş birliklerinin bu amaca hizmet etmesini temenni ediyorum. Projelerin planlanması, hazırlanması ve desteklenmesi konusunda; üniversitemizin fiziki imkânlarından faydalanılması açısından tüm eğitim kurumlarımızla her türlü iş birliğine hazırız” diye konuştu.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ise destekleri için İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse nezdinde imzalanan protokolde emeği geçen herkese şükranlarını iletti. İKÇÜ’nün başarıyla yürüttüğü akademik çalışmalara da dikkat çeken Kadıoğlu, akademisyenlerin öğretim çalışmalarına, mesleki gelişim ve eğitim uygulamalarına destekleyici katkılar sunmasından memnuniyet duyacaklarını aktardı.