En GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisinden Afetlerde Sağlık Hizmetleri Teması

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi (SBFD)’nin yeni sayısı “Afetlerde Sağlık Hizmetleri” temasıyla çıkacak

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yılda üç kez yayımlanan multidisipliner, hakemli ve süreli yayını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi (SBFD) bu yıl yayımlanacak olan 2’inci sayısının konusunu “Afetlerde Sağlık Hizmetleri” olarak belirledi. 

Sağlık Bilimleri ile ilgili klinik ve deneysel özgün araştırma, derleme ve olgu sunumu şeklinde hazırlanan çalışmalara yer veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi (SBFD)’nin Mayıs ayında çıkacak olan yeni sayısı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra önemi daha iyi anlaşılan afetlerde sağlık hizmetleri konusuna ayrıldı. 

Derginin “Afetlerde Sağlık Hizmetleri” temalı Mayıs sayısı için yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi: “Afetler yüzyıllar boyunca insanların yaşamını etki altına almıştır. “Afetlerde Sağlık Hizmetleri” temalı sayımızda, afetleri, afetlerin insanlar ve çevremiz üzerindeki etkilerini ve bu etkilere karşı geliştirilebilecek tedbir ve çözümleri ele almayı hedefledik. Dergimizin 2023 yılı Mayıs sayısında bu önemli konuda çalışmalar yapan araştırmacıların yayınlarını paylaşmaktan mutluluk duyarız.”