AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Tıp Bayramı Kutlaması

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), 14 Mart Tıp Bayramı’nı Tıp Fakültesi tarafından “Aşkla Hekimlik” temasıyla düzenlenen 4. İKÇÜ Tıp Kariyer Günleri ile kutladı

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda, “Aşkla Hekimlik” temasıyla düzenlenen “4. İKÇÜ Tıp Kariyer Günleri” programına İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan Bilgin ile hastane üst yönetimi, akademisyenler, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. 

Çok Zor Bir Sanattır Doktor Olmak

Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, “canını dişine takarak bıkmadan, usanmadan görevini yapan sağlık camiamızın tüm çalışanlarının Tıp Bayramı’nı tebrik ederim” diyerek sözlerine başladı. Doktorluğun çok zor bir sanat olduğunu vurgulayan Dekan Prof. Dr. Fatih Esad Topal: “Hipokrat; ‘Tıp bir sanattır, hem de ondan insan sevgisinin kopamadığı çok zor bir sanat’ demiştir. Gerçekten de çok zor bir sanattır doktor olmak. Çünkü doktorlar, insanların en zor anlarında, en sıkıntılı zamanlarında yanlarında olmak zorunda kalıyorlar! Sadece para kazanmak için yapılan sıradan bir iş değildir doktor olmak. Yoksa bu kadar sıkıntıya, bu kadar zorluğa, bu kadar yorgunluğa, bu kadar hakaret ve şiddete rağmen, içten bir teşekkür veya iyileşen bir hastanın, bir çocuğun içten bir gülümsemesi ile hiçbir şey olmamış gibi yeniden başlayamazdık hayata” diye konuştu. 

Sorunların Üstesinden Sabır ve Empati Yeteneğiniz ile Gelmelisiniz 

Geleceğin doktorları olan İKÇÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine de seslenen Dekan Prof. Dr. Fatih Esad Topal doktor olmanın zorlukları hakkında şu ifadeleri kullandı: “Mesleğinizi icra ederken sık karşılaşacağınız bir örnek vermek istiyorum. Polikliniktesiniz ve belki 50-60-70 hasta baktınız.  Sıra son hastaya geldiğinde, inanın o son hasta ve yakınları da sanki ilk hastaya bakıyormuşsunuz gibi sizden ilgi bekleyeceklerdir. Çoğu zaman sizin durumunuz onları ilgilendirmeyecektir. Çünkü onlar size, dertlerine çare bulun diye gelmiştir. Ama siz sevgili gençler, sonsuz sabır ve empati yeteneğiniz ile bunun üstesinden gelmelisiniz, gelebilirsiniz, çünkü doktorluk zaten zor zamanlarda yapılan bir meslektir!” 

“4. İKÇÜ Tıp Kariyer Günleri” programı açılış konuşmasının ardından Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri ve Dahili Tıp Bilimleri alanlarındaki akademisyenler tarafından gerçekleştirilen “Temel İhtisas Alanları Farkındalığı” söyleşileri ile devam etti. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman’ın oluşturduğu atölyede İKÇÜ Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından yapılan resimlerin yer aldığı “14 Mart Tıp Bayramı Resim Sergisi”nin açılışının ardından program sona erdi.