EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’den LÖSEV Gönüllülerine Çevrimiçi Psikolojik İlk Yardım Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SBBF Psikoloji Bölümü tarafından LÖSEV gönüllülerine çevrimiçi olarak psikolojik ilk yardım semineri verildi

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü, İKÇÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) Ege Merkez Ofisi’nin organizasyonuyla düzenlenen, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in başkanlık ettiği, Arş. Gör. İlkyaz Kaya Yıldırım ve Arş. Gör. Neslihan Yortan’ın konuşmacı olduğu seminere çok sayıda LÖSEV gönüllüsü katıldı. 

Seminerde, İKÇÜ SBBF Psikoloji Bölümü Arş. Gör. İlkyaz Kaya Yıldırım psikolojik ilk yardımın öğelerini ele alırken, Arş. Gör. Neslihan Yortan afetten etkilenen çocuk ve gençlerle temasta dikkat edilecek hususları anlattı. 

Seminerin ikinci oturumunda ise Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin “Stresle Baş Etme” konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Şahin’in stres ve stres yönetimi hakkında bilgiler paylaştığı seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.