AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’den TÜBİTAK Proje Yarışmasında Final Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında finale kalma başarısı gösterdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Murat Kılcı’nın, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Kılıç danışmanlığındaki “Görme Engelliler İçin Otomatik Görüntü ve Ses Altyazılama” başlıklı projesi TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında finale kalmaya hak kazandı.

Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık ve Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik olmak üzere 9 ana teması bulunan yarışmaya başvuran 511 proje arasında 115 proje finale kalmaya değer bulundu. İKÇÜ öğrencisi Murat Kılcı’nın Bilgi ve İletişim Teknolojileri kategorisindeki “Görme Engelliler İçin Otomatik Görüntü ve Ses Altyazılama” başlıklı projesi finalde yarışacak.