EğitimEn GüncelGenelİKÇUPolitika

Rektör Köse Köln’de Düzenlenen ÜNİYES Programına Katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen Müslüman üniversite öğrencilerine yönelik olarak Köln’de düzenlenen Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri (UNİYES) programına katıldı

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Üniversiteliler Teşkilatı tarafından, Avrupa’da yaşayan Müslüman üniversite öğrencilerinin dünden bugüne İslam toplumunu şekillendiren dini meseleleri öğrenmeleri için Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri (UNİYES) çerçevesinde Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen programa katıldı.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Avrupa’nın farklı bölgelerinden bir araya gelen yaklaşık 200 üniversite öğrencisinin, dini ve toplumsal anlamda önem taşıyan konuları içeren farklı dersler gördüğü programda “Din-Hayat Bağlantısını Kurmada Günümüzün Ana Akımları Sorun mu İmkân mı Sunar?” sorusuna cevap aradığı bir ders verdi.

Rektör Köse, Batı dünyasında teokratizme tepki olarak doğan aydınlanma süreci ile birlikte yaşanan bilimsel ve toplumsal gelişmelerin İslam dünyasında din destekli olarak vuku bulduğunu belirtti. Batı’daki aydınlanma sürecinin etkisiyle İslam dinine yönelik modern yaklaşımları ve tarihselcilik gibi akımları eleştiren Rektör Köse, mezhep ve gelenek karşıtı olan selefi yaklaşımlara da eleştirel bir dille değindi. Dini sınırları aşmadığı sürece kültürel çeşitliliğin ve buna bağlı değerlerin dindar yaşam açısından bir zenginlik olduğunun altını çizen Rektör Köse, din-hayat arasındaki bağlantının gelenek üzerinden kurulabileceğini vurguladı.