AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKongrePolitika

2. Kosova-Türkiye Adli Bilimler Kongresi Başlıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin onursal başkanı olduğu 2. Kosova-Türkiye Adli Bilimler Kongresi başlıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin paydaşı, Rektör Köse’nin onursal başkanı olduğu ve Kosova University of Business and Technology (UBT College), Foça Kaymakamlığı ve Adli Bilimciler Derneği tarafından Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Kosova-Türkiye Adli Bilimler Kongresi 25-26 Nisan 2023 tarihlerinde Foça’da gerçekleşecek. 

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. İ. Hamit Hancı ve Kosova University of Business and Technology Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi’nin başkanlığını yaptığı kongrede, adli bilimler alanına dair sunumlar gerçekleştirilecek. 

2. Kosova-Türkiye Adli Bilimler Kongresi, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri arttırmak ve adli ve idari soruşturmalar sonucunda elde edilen delillerin incelenmesi, değerlendirilmesi ve kanıtlanmasını içeren adli bilimler alanını yeni teknolojiler ve gelişmeler ışığında okumak amacıyla düzenleniyor.