İKÇÜ İşletme Bölümü Akredite Oldu
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü lisans programı, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen Sosyal Beşerî ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR)’nce üç yıllık süre ile akredite edildi
Son aşamada STAR akreditasyon kuruluşu adına, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ender Altunoğlu’nun takım başkanlığında, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metehan Feridun Sorkun (İşletme Alan Uzmanı) ve Gizem Erol’un (Öğrenci Değerlendirici) yer aldığı ekip tarafından saha ziyareti ile denetlemeden geçen İKÇÜ İİBF İşletme Bölümü Lisans Programı, hazırlanan rapor doğrultusunda 2026 yılına kadar akredite edildi. İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal ve İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Usul’un girişimleriyle 2021 yılı Nisan ayında başlatılan resmi başvuru süreci sonunda denetleme takvimi başarıyla sonuçlanan İşletme Bölümü fakültenin akredite edilen ilk programı oldu.
Akreditasyon, Kalitenin Tescillenmesi Anlamına Geliyor
Elde edilen başarıda emeği bulunan herkesi tebrik eden İKÇÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, kalitenin uzun bir planlama ve çalışma süreci gerektirdiğine işaret etti. Eğitimde kalite ve verimliliği artırmak adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Ünal, “Yükseköğretimde akreditasyona sahip olmak, eğitim-öğretim kalitesinin tescillenmesi anlamına geliyor. Müfredattan, akademik kadroya kadar birçok kriterin göz önüne alınmasıyla yapılan değerlendirmeler sonucu sahip olunan akreditasyon belgeleri, öğrencilerin program tercihlerinde de önemli bir etken oluyor. Fakülte olarak yaşamın temel unsurlarından olan insan, toplum ve kurumların gelişimine katkı sağlama misyonumuz çerçevesinde, diğer bölümlerimizi de kapsayacak şekilde akreditasyon çalışmalarımızı genişleteceğiz. 2011 yılındaki kuruluşundan beri Türkçe eğitim veren İşletme Bölümü, bu öğretim yılından itibaren yüzde otuz İngilizce olarak eğitime devam etmektedir. Hep daha iyisini hedefleyerek devam ettiğimiz kalite yolculuğunda, akredite olmak isteyen programlara verdikleri destek ve teşviklerinden ötürü üst yönetime şükranlarımızı sunuyoruz. Bu özverili yolculukta ekip ruhu ile çalışan değerli bölüm başkanımıza ve emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Eğitim Sektöründe Kalite Çok Önemli Bir Unsur
İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayrettin Usul ise akademik kadro, öğrenciler, fiziki altyapı, donanım gibi birçok kriterin öğretimin planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde göz önünde tutulduğu akredite sürecinin belge ile tescillenmesinden duydukları mutluluğu paylaştı. Kalitenin tüm kurum ve kuruluşlarda önemli bir unsur haline geldiğini, özellikle eğitim sektöründe öneminin daha fazla hissedildiğini dile getiren Prof. Dr. Usul, “Öğrencilerimiz ve mezunlarımız, bizim en önemli paydaşlarımız. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar kaliteli bir eğitim hizmeti sunarsak toplumumuza olan katkımız da o kadar büyük olur. Ekonomik gelişmenin yolunun insan kaynağına yatırım yapmaktan geçtiğinin bilinciyle öğrencilerimizin evrensel yeterliliklere sahip olmasını sağlamak adına çıktığımız bu eğitim sürecinde yeterliliğini tescilleyen bir bölüm olmaktan son derece mutluyuz. Akreditasyon süreci boyunca desteklerini esirgemeyen başta üniversitemiz yönetimine, Kalite Komisyonu üyelerine, fakülte yönetimimize, tüm hocalarımıza, idari personelimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.