AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Psikoloji Bölümünden Bilinçli Farkındalık Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji” seminerlerinin 8’inci oturumu “Bilinçli Farkındalık” başlığı altında gerçekleşti

İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda gerçekleşen ve Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seda Arıtürk tarafından verilen “Bilinçli Farkındalık” başlıklı seminere Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Bilinçli Farkındalık” başlıklı seminerde, bilinçli farkındalık kavramının tanımı, tarihçesi ile terapi uygulamalarında kullanımı ve bilimsel araştırma bulguları ele alındı. Dr. Öğr. Üyesi Arıtürk, gündelik hayatta geçmişe takılan ya da geleceğe dair beklentilerle meşgul olan bilincin insanı yaşanan anın gerçekliğinden kopardığını, hem bir psikolojik durumu ve beceriyi hem de çeşitli psikoterapi modelleri tarafından kullanılan bir tekniği ifade eden “bilinçli farkındalık” kavramının ise, şimdiki zamanda yaşanılan ve insanın çevresinde gerçekleşen şeylere dikkatini verebilme becerisini vurguladığını açıkladı.