AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’nün Böbrek Hastalıklarında Kök Hücre Kullanımı Projesi Rotterdam’da

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, yürütücüsü oldukları Erasmus KA210 Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Rotterdam Erasmus Üniversitesi (Roterdam Erasmus MC Transplant Institute)’ni ziyaret etti

The Academic Ranking of World Universities sonuçlarına göre Hollanda’da 3’üncü, dünyada 67’nci sırada yer alan ve dünyanın önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olan Rotterdam Erasmus Üniversitesi’ne, “Böbrek Nakillerinde ve Hastalarında Mezenkimal Kök Hücrelerin Potansiyel Kullanımına İlişkin Mesleki Yeterliliklerin Geliştirilmesi” başlıklı Erasmus KA210 projesi kapsamında yapılan ziyarete Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. İbrahim Pirim, Prof. Dr. Tülay Kılıçarslan Ayna ve Prof. Dr. Mustafa Soyöz ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Pehlivan, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Koray Çelik katıldı.

İlk toplantısı geçtiğimiz aylarda çevrimiçi olarak yapılan “Böbrek Nakillerinde ve Hastalarında Mezenkimal Kök Hücrelerin Potansiyel Kullanımına İlişkin Mesleki Yeterliliklerin Geliştirilmesi” projesinin ziyaret çerçevesinde Rotterdam Erasmus Üniversitesi’nde gerçekleşen ikinci toplantısında ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğretim üyeleri ile Rotterdam Erasmus Üniversitesi (Erasmus MC Transplant Institute, Department of Internal Medicine, University Medical Center, Rotterdam)  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Carla Baan ve İtalya Sassari Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Margherita Maioli hazır bulundu.

Projenin taraflarının bir araya geldiği Rotterdam’daki toplantı sonrasında merkezde yapılan çalışmalar incelenerek laboratuvar uygulamaları yapıldı. Proje kapsamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, Hollanda ve İtalya grubu ile yeni iş birlikleri için ortak kararlar alındı.