En GüncelİKÇUKültür - SanatSosyal

İKÇÜ, Yedi Kiliseler Kültür Rotası Panelinde

Muhabir: Beyza Şengül

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytuğ Arslan’ın moderatörlüğünü üstlendiği Yedi Kiliseler Kültür Rotası Paneli’nde Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı ve İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Akın Ersoy panelist olarak yer aldı

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen, moderatörlüğünü İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytuğ Arslan’ın üstlendiği Yedi Kiliseler Kültür Rotası Paneli İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Panelde, Hristiyan dünyası tarafından büyük önem verilen ve kutsal kitapları İncil’de adı geçen Yedi Kiliseler’in öneminin yanı sıra kültür ve inanç turizmi açısından potansiyeli de ele alındı.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Murat Karaçanta, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeşler’in açılış konuşmasını yaptığı; Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı ve İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Akın Ersoy, Laodikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şimşek (Online), İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Macit Şaşzade ve Kültür ve İnanç Turizmi Derneği Kurucu Başkanı Levent Oral’ın panelist olarak katılım sağladığı panele Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hayrullah Akgün (Online), Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yetkilileri, profesyonel turist rehberleri ve öğrencilerden oluşan çok sayıda dinleyici katıldı.