En GüncelİKÇUSağlıkSosyal

İKÇÜ Eczacılık Fakültesinden Güz Dönemi Sosyal Sorumluluk Projeleri Değerlendirmesi

Muhabir: Emel Akovalı

Fotoğraf: Ali Yaman

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Tanıtım etkinliği gerçekleştirdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin 2022-2023 Güz Dönemi “Eczacılıkta Sosyal Sorumluluk” dersi kapsamında düzenlemiş oldukları sosyal sorumluluk projelerinin tanıtımı  İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yapıldı. Etkinliğe akademisyenler ve çok sayıda eczacılık öğrencisi katıldı. Etkinlik kapsamında projelerini tanıtan Eczacılık Fakültesi öğrencileri, proje içeriklerini ve proje aşamalarını anlattı.

Etkinlik, sokak hayvanlarının korunması ve sahiplendirilmesi ile ilgili olan “Sağlıklı Patiler” projesinin tanıtımı ile başladı. Yapılan sunumda proje içeriği ve bu kapsamda yapılanlar ele alındı. İkinci olarak, okullarda çeşitli sebeplerden dolayı boş kalan ecza dolaplarının eksikliklerini gidermek amacıyla yürütülen “Eksik Ecza Dolabı Kalmasın” projesi anlatıldı. Sonrasında, hastanede yatmakta olan 0-18 yaş arası çocukların ve gençlerin giyim, temizlik ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürütülen “Bir Küçük Tebessüm” projesinin sunumuna geçildi.

Atık Kağıt, kitap, defter gibi malzemelerin geri dönüşümünü sağlayarak kirliliği azaltmak ve atıkların geri dönüşümünden elde edilen geliri TEMA’ya bağışlamak amacıyla düzenlenen “Kağıttan Ağaca” projesinin tanıtılmasının ardından; sokak hayvanlarının tedavileri için gerekli ilaç, tıbbi materyal ve mamaları temin etmek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürütülen “Minik Patiler Büyük Yürekler” projesinin tanıtılmasıyla etkinlik son buldu.