AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Yeni Kurulan Eğitici Gelişimi Birimi Faaliyetlerine Başladı

Muhabir: Aleyna Arslanbaş

Fotoğraf: Gizem Gül Aktan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde yeni kurulan Eğitici Gelişimi Birimi’nin tanıtım toplantısı ve birimin ilk etkinliği olan Eğitici Gelişimi Sertifika Programı’nın tanıtımı gerçekleştirildi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Eğitici Gelişimi Birimi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Berna Anıl,  İKÇÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Melike Tekindal, Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal ile dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Kalite Koordinatörü Funda İfakat Tengiz, eğiticilerin gelişimi, eğitici eğitimine katılan eğitici sayısı ve bunların sertifikalandırılması ile ilgili konuların eğitim-öğretim başlığının önemli bir bölümünü oluşturduğunu ve Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde rektörlük onayıyla kurulan Eğitici Gelişimi Birimi’nin bu ihtiyaca karşılık vermesini planladıklarını aktardı.

Eğitici Gelişimi Birimi İKÇÜ’lü Eğiticilerin Gelişimine Katkıda Bulunacak

Nitelikli eğitici sayısının arttırılması ve daha nitelikli eğitim-öğretim süreçleri gerçekleştirilmesi için mesleki gelişim konusunda öğretim elemanlarına destek sağlanmasının büyük önem arz ettiğinin altını çizen İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş: “Bu ihtiyaçlar ve beklentiler dikkate alınarak kalite çalışmalarımız kapsamında öğretim elemanlarımızın mesleki gelişimine katkı sunmaya yönelik çalışmaları planlamak ve yürütmek üzere 18.10 2022 tarihli 2022/29 sayılı 02 numaralı senato kararı ile tarihe kayıt düşmek bakımından kalite koordinatörlüğümüz bünyesinde Eğitici Gelişimi Birimi resmen kurulmuştur.” ifadelerini kullandı. Günümüzde, öğrenmenin sürekliliği, kendi kendine öğrenme, araştırmacılık, öz değerlendirme, sınıf dışında öğrenme, eğitimi yönetmek gibi hayat boyu öğrenme ilkelerinin giderek önem kazandığını belirten Prof. Dr. Akbaş, İKÇÜ Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan Eğitici Gelişimi Birimi’nin bu ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde, İKÇÜ öğretim elemanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerinin sağlanması, verimliliklerinin arttırılması ve üst görevlere hazırlanmasına yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri yürüteceğini kaydetti. Prof. Dr. Akbaş, Eğitici Gelişimi Birimi ile üniversite bünyesindeki eğiticilerin bilgi, beceri ve tutumlarını, mesleki yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlayarak bilgilerinin güncellenmesini ve eğitim süreçlerinin daha etkin gerçekleşmesi için eğitim faaliyetlerini düzenleyerek akademik birimler arasında eşgüdümün sağlanmasını amaçladıklarını vurguladı.

Eğitici Gelişimi Sertifika Programı 20 Şubat’ta Başlayacak

Eğitici Gelişim Birimi ekibini tanıtmak üzere kürsüye gelen Birim Başkanı ve İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Berna Anıl, birimin Kalite Koordinatörlüğü altında İKÇÜ’lü akademisyenlerin kişisel, mesleki, akademik ve eğitsel becerilerinin günümüz teknolojileri ile destekli ve öğrenen merkezli olarak gelişimini arttırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Kendi başkanlığındaki Eğitici Gelişim Birimi’nin, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Öksüz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ve Prof. Dr. Elif Ünsal Avdal, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Arıcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Bakay, Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndan Öğr. Gör. Dr. Kadriye Dimici ve İKÇÜ Uzem’den Öğr. Gör. Dr. Ümit Sarp olmak üzere 9 kişiden oluştuğunun bilgisini veren Prof. Dr. Anıl, birimin ilk etkinliği olan Eğitici Gelişimi Sertifika Programı’nın 10 eğitim modülünden oluştuğunu ve yüz yüze şeklinde planlandığını aktardı. Planlanan eğitimlerin İletişim Becerileri, Program Geliştirme, Öğrenme-Öğretim Yöntemleri, Dijital Öğretme Yöntemleri, Öğrenme Yönetim Sistemi Kullanımı, Ölçme ve Değerlendirme, Program Değerlendirme, Eğitici Özellikleri, Eğitimde Danışmanlık, Eğitimde 21. Yüzyıl Becerileri başlıkları altında verileceğini kaydeden Prof. Dr. Anıl, ücretsiz olan ve 20 Şubat ile 24 Mart arasında gerçekleşecek olan eğitimler sonucunda yapılacak çevrimiçi sınav ile katılımcılara Katılım Belgesi ve Eğitici Gelişimi Sertifikası da verileceğini dile getirdi. Program, İKÇÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Güneş Sözer’in Eğitici Gelişimi Sertifika Programı’na nasıl başvurulacağı ve eğitim modüllerine nereden katılınacağı hakkında bir sunum gerçekleştirilmesinin ardından dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.