AkademiEn GüncelİKÇUSosyal

Çevreci Kampüs Birincilik Ödülü İKÇÜ’de

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cennet Özay, “Akıllı Kampüslerde Sürdürülebilirlik ve Yeşil Mutabakat” proje yarışmasında kazandığı birincilik ödülünü aldı

İzmir Üniversiteler Platformu’nun düzenlediği “Akıllı Kampüslerde Sürdürülebilirlik ve Yeşil Mutabakat” proje yarışmasının ödül töreni, Platformun Dönem Toplantısı’nın ardından gerçekleşti. ‘Biomimetic Tree Uses Wind and Solar to Produce Sustainable Energy’ isimli projesi ile endemik bir okaliptüs ağacından ilhamla rüzgâr ve güneş enerjisinden faydalanarak çevre ile uyumlu sürdürülebilir enerji üreten biyomimetik ağaç üretmeyi amaçlayan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cennet Özay, yarışmanın akademisyen kategorisinde birincilik ödülünü aldı. 

İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir’in de hazır bulunduğu toplantının ardından projesini tanıtan kısa bir sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Özay’a ödülü, Platformun 2022 yılı yürütücü üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar tarafından takdim edildi.