En GüncelGenelHaberlerİKÇUSosyal

İKÇÜ’den Deprem Bölgesine Takviye Ekip

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından arama kurtarma ekibine yardımcı olmak ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek olmak üzere 10 personelden oluşan bir ekip daha deprem bölgesine gönderildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin acil yardım eğitimi alan gönüllü personeli Gaziantep İslahiye’deki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 10 kişiden oluşan ekibin Kızılay ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile koordineli olarak enkaz kaldırma ve yardım dağıtım çalışmalarına destek olacağını, ihtiyaç halinde ise yeni ekiplerin hazır halde bekletildiğini söyledi.

“Haydi İKÇÜ Dayanışma Zamanı” kampanyasında toplanan ve toplanmaya devam eden yardımların aralıksız olarak Türk Kızılayı koordinasyon merkezine iletildiğinin bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, devam eden enkaz kaldırma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gitmek için de İKÇÜ personeli ve öğrencilerinden yoğun bir şekilde talep geldiğini belirtti.

Rektör Köse, “Acımızı tarif etmekte, bu acıyı ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyoruz. Binlerce canımız enkaz altında. Bu olağanüstü acıyı paylaşan İKÇÜ mensupları olarak elimizden geldiğince milletimizin dayanışma ruhuna katkıda bulunmak için seferber olduk. Vatandaşlarımızın üniversitemize ulaştırdığı; öğrencilerimizin, personelimizin gayretleriyle toplanan yardımları aralıksız olarak İzmir Valiliği, Türk Kızılayı ve AFAD koordinasyonunda intikal merkezine sevk ediyoruz. Şu ana kadar merkeze, beş kamyon yardım malzemesi iletildi. Gelen talepler doğrultusunda orada çalışan ekiplerimize ilave olarak, deprem bölgesine bugün bir ekip daha uğurluyoruz.” diye konuştu.