AkademiEn GüncelGenelİKÇU

İKÇÜ’de 2’nci Gözetim Tetkiki Süreci Başladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından yürütülen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının devamlılığının sağlanması amacıyla Türk Standartları Enstitüsü Ege Bölge Koordinatörlüğü tarafından 2’nci gözetim tetkiki süreci başladı

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse başkanlığında başlayan ve ardından tüm birimlerde yapılması planlanan tetkikler için İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda devam eden açılış toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, TSE Ege Bölge Müdürlüğü Baş Tetkik Görevlisi Deniz Balcı, TSE Uzmanları Mehmet Keleş, İrem Erdoğan, Strateji Daire Başkanı Erkan Küçükkılınç, fakülte, enstitü ve yüksekokul üst amirleri, kalite komisyonu üyeleri, iç tetkikçiler ile kalite birim sorumluları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, gözetim tetkikiyle ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulundu. 

İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş sözlerine, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda ili etkileyen deprem felaketi ile ilgili üzüntüsünü paylaşarak başladı. “Ülkemizi derin bir acıya boğan depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diyen Prof. Dr. Akbaş, yaşanan tüm acıların bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbaş: “Zor zamanlardan geçiyoruz. Hepimizin aklında depremzede vatandaşlarımız var. Milletimizin başı sağ olsun. Bu süreçte zor da olsa rutin çalışmalarımızı devam ettirmek durumundayız. Türk Standartları Enstitüsü Ege Bölge Koordinatörlüğü sürekli iyileştirme faaliyetlerimize her zaman çok değerli katkılarda bulunuyor. Kalite süreçlerine oldukça önem veren bir İKÇÜ olarak tüm birimler tarafından verilen emeklerin farkındayız. Bu bağlamda faydalı bir süreç geçmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

TSE Ege Bölge Müdürlüğü Baş Tetkik Görevlisi Deniz Balcı ise kalite güvencesi sisteminin tüm süreçlerde işlemesi adına düzenli periyotlarda yapılan tetkiklerin önemine değindi. Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’nin 3 yıllık dönem için düzenlendiğini ve geçerliliğinin bu dönemin sonunda sona erdiğini hatırlatan TSE Uzmanı Balcı: “İKÇÜ’de ikinci tetkik sürecine başladık.  Bir sonraki tetkik, belge yenileme tetkiki şeklinde olacak. İki gün boyunca plan dâhilindeki birimlerle sizlerin rehberliğinizde görüşmeler yapacağız. Bir önceki tetkikimizde bir uygunsuzluk değerlendirmesi yoktu. İyileştirilmesi gereken hususlarda son 9 aylık dönemde neler gelişti onları inceleyeceğiz. Verimli bir süreç olmasını diliyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından TSE Ege Bölge Koordinatörlüğünce görevli ekipler ilgili birimlerde gözetim tetkikine başladı.