EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de “Travmatik Süreçlerde Çocuk” Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji” seminerlerinin üçüncü oturumu, “Travmatik Süreçlerde Çocuk” başlığı altında gerçekleşti

Nizami-i Gencevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve İKÇÜ Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Sümeyye Sema Yılmaz tarafından verilen “Travmatik Süreçlerde Çocuk” başlıklı seminere Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile akademisyenler, bölüm idari personeli ile öğrenciler katıldı.

“Travmatik Süreçlerde Çocuk” başlıklı seminerde, deprem sürecinde çocuklarda meydana gelen fiziksel ve psikolojik belirtiler, depremin ve kaybın çocuğa açıklanması ve deprem sonrası iyileşme sürecinde çocuğa yaklaşım konuları ele alındı. Afetler gibi zorlayıcı ve travmatik süreçlere maruz kalan ve duygularını ifade etmekte çoğu zaman güçlük çeken çocuklara yönelik doğru yaklaşımlara da değinilen seminerde, bu gibi durumlarda çocuğun davranışlarını gözlemlemenin, durumu açık ve net biçimde açıklamanın, duygularını ifade etmesine izin vermenin, eşlik etmenin ve her daim onun yanında olunacağına dair güvence vermenin önemi üzerinde duruldu.