AkademiEkonomiEn GüncelİKÇUPolitika

Rektör Köse’den İAOSB Başkanı Karace’ye Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace’yi ziyaret etti

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’ne gerçekleştirilen ziyarette İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile Genel Sekreter Nurettin Memur eşlik etti. 

Gerçekleştirilen ziyarette, büyüyen ve sinerji oluşturan bir yapı için İAOSB ile İKÇÜ arasında kurulan sağlam ilişkilerin örnek teşkil edebileceğine inandığını ve üniversite ile sanayi arasındaki işbirliğini önemsediklerini dile getiren Rektör Köse, İAOSB ile İKÇÜ’nün sınır komşusu olduğunu hatırlatarak özellikle mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarında bölgede yakın iş birliğini hedeflediklerini ifade etti. Rektör Köse: “Cenk Karace’nin yönetim kurulu başkanı olduğu firma ile de yakın iş birlikleri içindeydik. Çok sayıda öğrencimize staj imkânı sağlıyorlar. Kendileri ile yakın iletişim ve iş birliğimizin devam edeceğine inanıyorum. Üniversite ve sanayi işbirliğinde, iki tarafın da faydasına olan ilişkileri inşa edebildiğimizde başarılı olabiliriz. Aramızdaki görünmeyen düşünsel duvarları kaldırmalı, güçlerimizi birleştirmeli ve ülkemizin oyun kurucu olması hedefine birlikte katkı sunmalıyız” diye konuştu. 

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Yaşar Üniversitesi ortaklığında kurulması planlanan Kuzey İzmir Teknoloji Bölgesi (KİTGEB) Teknopark’ı konusunda özellikle büyük bir heyecana sahip olduklarını belirtti. Üniversitelerle çalışmanın avantajlarını üyelerine sunmak istediklerini aktaran Karace, “Bu konuda tarafların teknik boyutta ivedilikle bir araya gelmesini öneriyorum” dedi.