AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’lü Öğrencilerin TÜBİTAK Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin 83 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 dönemi başvuru destek sonuçları açıklandı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ön lisans ve lisans öğrencilerinin 69 projesi desteklenmeye değer görüldü. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yayımlanan “Öğrencinin Üniversite Bilgisine Göre Başvuru-Destek Sayıları” tablosuna göre, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkiye genelinde 190 üniversite arasında 15’inci, İzmir genelinde ise 10 üniversite arasında 2’inci oldu. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat ve hizmet alımı giderleri için 6000 TL’ye kadar destek vermeyi kapsayan 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, öğrencilerin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde projeler yoluyla araştırma yapmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/2 dönemi başvuru sonuçlarına göre ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin 14 projesi desteklenmeye değer görüldü. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bu alanda Türkiye genelindeki 97 üniversite arasında 7’inci, İzmir genelinde ise 6 üniversite arasında 2’inci oldu.