AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Herkes İçin Psikoloji Seminerlerinin 6’ıncısı Gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji” seminerlerinin 6’ıncı oturumu “Ruhsal Hastalıklara Yönelik Damgalama” başlığı altında gerçekleşti

İKÇÜ Nizam-i Gencevi Konferans Salonunda gerçekleşen ve Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Neslihan Yortan tarafından verilen “Ruhsal Hastalıklara Yönelik Damgalama” başlıklı seminere Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

“Ruhsal Hastalıklara Yönelik Damgalama” başlıklı seminerde damgalamanın tanımı yapılarak, kavramın tarihi ve damgalamadan en çok etkilenen hasta grupları üzerinde duruldu. Hasta bireylerin toplum ve kendileri tarafından damgalanmalarının sonucu olarak yaşadıkları zorlukların ve damgalamanın birey, aile ve toplum açısından yarattığı olumsuz etkilerin de ele alındığı seminerde, damgalama ile mücadele yollarını inceleyen araştırmalar ele alınarak farklı meslek grupları ile iş birliği içinde damgalama ile mücadele konusu etrafında tartışmalar yürütüldü. 

“Ruhsak Hastalıklara Yönelik Damgalama” konulu seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.