AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de Depresyon ve Sorun Çözme Becerisi Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji” seminerlerinin 7’inci oturumunda “Depresyon ve Sorun Çözme Becerisi” konusu ele alındı

İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonunda gerçekleşen ve Psikoloji Bölümü Arş. Gör. Dr. Sinem Öztürk tarafından verilen “Depresyon ve Sorun Çözme Becerisi” başlıklı seminere Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Depresyon ve Sorun Çözme Becerisi” başlıklı seminerde, en sık rastlanan ruhsal bozukluklardan biri olan, her yaşta görülebilen, çağın hastalığı olarak nitelenen ve kendisini çökkünlük, karamsarlık, enerji azalması, kararsızlık, kendine güvensizlik, ölüm düşünceleri, isteksizlik, yaşamdan zevk almama gibi belirtilerle dışa vuran depresyon hakkında aydınlatıcı bilgiler verilerek çözüm yollarından bahsedildi.

Gençler ve yetişkinlerde depresyon ve sorun çözme becerileri ilişkisinin de ele alındığı seminerde, günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları kendi başına çözemeyen insanlara yönelik olarak sorun çözme becerilerini arttırabilecek terapi ekolleri ve uygulamalarından söz edildi. Seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.