AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKültür - SanatMedyaSağlık

İKÇÜ’den Öğrenci Objektifinden Hemşirelik Temalı Fotoğraf Yarışması

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü “Öğrenci Objektifinden Hemşirelik” temalı fotoğraf yarışması düzenliyor

Dünyada yaşanan gelişmeler ve toplumların sağlık ihtiyaçları doğrultusunda, hemşirelerin gündemini de oluşturacak şekilde her yıl bir tema saptayan Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN), 2023 yılının temasını “Bizim Hemşirelerimiz. Bizim Geleceğimiz” olarak belirledi. ICN bu tema ile küresel sağlık sorunlarını ele almayı ve küresel bazda sağlığı herkes için iyileştirmek amacıyla hemşirenin gelecekte nasıl konumlandırılması gerektiğini tartışmaya açmayı hedefliyor. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü de bu tema çerçevesinde, mesleğin hemşirelik öğrencilerinin gözündeki anlamını yansıtmak amacıyla bir fotoğraf yarışması düzenliyor. İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin katılımına açık olan “Öğrenci Objektifinden Hemşirelik” temalı fotoğraf yarışmasına 5 Mayıs 2023 tarihinde mesai bitimine kadar başvuru yapılabilecek. Değerlendirmenin 12 Mayıs’ta sonuçlanacağı yarışmada, ilk üçe girerek ödül kazananlar İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü’nün düzenleyeceği 2023 Hemşirelik Haftası programında ilan edilecek. Yarışmaya katılan fotoğrafların tamamı ise bu programda barkovizyon gösterisi şeklinde sunulacak.