AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSağlık

9. Sağlık İletişimi Sempozyumu İKÇÜ’nün Ev Sahipliğinde Başlıyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9. Sağlık İletişimi Sempozyumu için geri sayım başladı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Urla’da yer alan Karantina Adası’nda 04-05 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan 9. Sağlık İletişimi Sempozyumu için geri sayım başladı. İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun Eş Başkanı olduğu; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Anadolu Üniversitesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen sempozyum, uluslararası ölçekte, sağlık iletişimi alanında çalışan akademisyenleri, uzmanları ve araştırmacıları bir araya getirecek. 2015 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl İKÇÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan sempozyumda farklı üniversitelerden tıp, sağlık bilimleri, iletişim ve edebiyat fakültelerinden öğretim üyelerinin yanı sıra, Sağlık Bakanlığı temsilcileri, farklı hastanelerde görev yapan uzman doktor ve kurumsal iletişim sorumluları da yer alacak. Günümüzde Sağlık ve İletişim gibi oldukça önemli iki alanı birleştiren sağlık iletişimi başlığı altında güncel sorunları ele almayı amaçlayan ve disiplinlerarası bir nitelik taşıyan 9. Sağlık İletişimi Sempozyumu’nda sağlık iletişiminde hekim-hasta ilişkileri, hasta ve hekim memnuniyeti, kurumsal iletişim, kamu sağlığı ve medyada sağlık gibi konular ele alınacak.