AkademiEğitimEn GüncelİKÇUKültür - SanatTeknoloji

İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Temiz Enerji Teknolojileri Fuarında

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi (GİDF) WENERGY Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda yerini aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi (GİDF), enerji sektörüne ilişkin değerlendirmeler yapmak, temiz enerji kaynaklarının önemini tartışmak ve sektördeki en son teknolojileri, en yeni ürün ve hizmetleri tanıtmak amacıyla alandaki profesyonelleri bir araya getiren WENERGY Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi (GİDF) Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Önal’ın da açılışında hazır bulunduğu fuar “Dünyanın enerjisi İzmir’de buluşuyor” sloganıyla ilk kez Fuar İzmir’de düzenlendi.

Sektörün önde gelen isimlerinden 71 akademisyen, iş insanı ve enerji dünyası temsilcisinin konuşmacı olduğu; enerji dönüşümü, sanayide yenilenebilir enerji kullanımı, iklim değişikliği, elektrikli araçlar ve pek çok konu başlığı altında 25 oturumlu bir kongreye de sahne olan WENERGY Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı 60 ülkeden 30.000’in üzerinde profesyoneli ağırladı. Fuarda başta rüzgâr, güneş, hidrojen, biyokütle, jeotermal ve dalga olmak üzere yenilenebilir enerjinin tüm alt başlıkları altında hizmet veren bir çok firma ile üniversitelerin ve kamu kuruluşlarının ilgili birimleri, sanayici ve tedarikçiler yer aldı. Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü’ne bu yıl kabul ettiği 26 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi (GİDF)’nin WENERGY Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda açmış olduğu stant ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.