En GüncelGenelHaberlerİKÇU

“Siyasi Bir Kampanyaya Alet Edilmek Maksatlı ve Üzüntü Verici”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yemek dağıtımını engellediğine ilişkin kamuoyunda çıkan haberlere karşı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörlüğü yazılı açıklama yayımladı

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, 9 Ekim tarihinde sosyal medyadan yayımladığı duyuru ile İzmir’deki devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere ücretsiz yemek dağıtılacağını bildirdi. Sonrasında basında yer alan iddialarda, İKÇÜ Rektörlüğünce yemek dağıtımı yapacak araçların kampüs içine sokulmadığı ileri sürüldü. Rektörlük tarafından kamuoyunda yer bulan iddialara ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise kamu görevini yerine getiren iki kurum arasında devletin teamülleri gereği yürütülmesi gereken izin sürecine ilişkin işleyişin hatırlatıldığı, buna rağmen İBB’nin izne yönelik resmi bir talepte bulunmadığı belirtildi. Ayrıca yapılan sözlü görüşmelerde İBB’ye, üniversitede ikinci öğretim programının bulunmadığı ve öğretimin saat 17.00’de sona erdiği, o saatten sonra ise kampüs içerisinde yemek dağıtımına ihtiyaç olmadığının aktarılmasına rağmen İBB’nin açıklamaları görmezden gelerek olayı siyasi bir kampanyaya çevirmeye çalıştığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, İKÇÜ’nün tüm öğrencilerine 6 TL bedelle her gün dört çeşit yemek verdiği, ihtiyaç sahibi öğrencilere ise ücretsiz yemek yeme imkânı sağladığı hatırlatılarak, yaşananların maksatlı ve üzüntü verici olduğu vurgulandı.