En GüncelGenelİKÇUSosyal

İKÇÜ’lü Gönüllü Ekip Çalışmalarını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından arama kurtarma ekiplerine destek olmak amacıyla Gaziantep İslahiye’ye, ardından Kahramanmaraş’a gönderilen gönüllü ekip çalışmalarını tamamlayarak İzmir’e döndü

İKÇÜ akademik ve idari personelinden oluşan 10 kişilik ekibin üyeleri deprem bölgesindeki çalışmaları ve izlenimleri hakkında Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye bilgi verdi. Rektör Köse, ekip üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

AFAD koordinasyonuyla arama kurtarma çalışmalarına katılan İKÇÜ ekibinin lideri Genel Sekreterlik Şube Müdürü A. Görkem Ünal, depremzedelere ve kurtarma ekiplerine ihtiyaç duydukları her konuda yardım ettiklerini aktardı. Ekip üyelerinin deprem bölgesine yardım amacıyla ilk defa bir araya geldiğini ifade eden Ünal, her biri farklı donanımlara sahip olan arkadaşlarıyla birlikte bölgeye ulaşır ulaşmaz enkaz altında kalan canları kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Ünal, “Çok sayıda enkazda bulunduk. 8 saatlik çalışma sonucunda maalesef iki insanımızın cansız bedenine ulaştık. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın yakınlarına güzel haberler vermek istedik. Onlar için, cenazelerine ulaşmak bile büyük bir haberdi. Elimizden gelenin fazlasıyla ve soğukkanlılıkla çalışmalara destek olduğumuzu düşünüyoruz. Ama yaşadıklarımız sebebiyle ve arkamızda bıraktığımız, yetişemediğimiz her bir depremzede vatandaşımız nedeniyle bölgeden üzgün olarak ayrıldık.” diye konuştu. 

Çok Sayıda Cana Dokundular

İKÇÜ olarak deprem bölgesindeki çalışmalara ve depremzedeler için yürütülen yardım faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam edeceklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, yardım çalışmalarını “Haydi İKÇÜ Dayanışma Zamanı” diyerek ilk günden itibaren titizlikle koordine ettiklerini hatırlatarak, devam eden çalışmaları da hassasiyetle takip ettiklerimi kaydetti. Ülkemizin böyle bir acıyı bir daha yaşamaması temennisinde bulunan Rektör Köse, “1500’e yakın öğrencimiz deprem bölgesinde ikamet ediyor. Maalesef öğrencilerimizden ve ailelerinden bazı vefat haberleri aldık, büyük bir üzüntü duyduk. En az yakınları kadar bu acıları yüreklerimizde hissettik. İKÇÜ ailesinin fertlerini kaybetmek bizleri derinden sarstı.” dedi. AFAD koordinesinde deprem bölgesine giden İKÇÜ ekibinin tarifi mümkün olmayan acılara tanıklık ettiğinin farkında olduğunu belirten Rektör Köse, ekip üyelerine yönelik olarak da şu ifadeleri kullandı, “Çok sayıda cana el uzattınız. Manevi olarak onların yanında durmanız bile kıymetliydi. Sorumluluk ve dayanışma duyguları ile görevinizi tamamladığınız için ve vermiş olduğunuz emeklerden dolayı hepinize teşekkür ederim.”

İKÇÜ Arama Kurtarma Ekipleri Kurulacak 

İKÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM)’nde AFAD koordinasyonu ile bir Arama Kurtarma Eğitimi Sertifika Programı açılması yönünde çalışmalara başlanacağını duyuran Rektör Prof. Dr. Köse, bu programla birlikte profesyonel bir İKÇÜ Arama Kurtarma Ekibi oluşturulacağını belirtti. Prof. Dr. Köse, “Deprem kuşağında yer alan bir kentte yaşıyoruz. Bunun yanı sıra yangın, sel gibi afetleri de hesaba katarak, bilinçli bireyler olarak önleyici tedbirleri alıp her koşula hazır olmak büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, İKÇÜ olarak biz de yeni dönemde düzenleyeceğimiz eğitim programıyla profesyonel arama kurtarma ekipleri kurma hedefindeyiz.” dedi.