BeslenmeEn GüncelGenelİKÇUYemek

İKÇÜ Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) akademik ve idari personeli, Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin de katılımıyla düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi

İKÇÜ merkez personel yemekhanesinde, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın organize ettiği ve İslami İlimler Fakültesi Arş. Gör. İhsan Sütşurup’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programına üniversite akademik ve idari personeli ile aileleri katıldı. 

Başarıya Giden Yol ‘Biz’ Duygusuyla Hareket Etmekten Geçer

Programda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Ramazan ayının ilk gününde verilen iftar yemeğinde üniversite personeli ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu paylaşarak sözlerine başladı. Ramazan ayının tüm insanlık için sevgi, barış, sağlık, kardeşlik ve huzura vesile olması temennisinde bulunan Rektör Köse, “Ramazan-ı Şerif’e bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte paylaştığımız bu günde, bizleri katılımlarıyla memnun eden üniversitemizin akademik ve idari personeline ve onların değerli aile fertlerine teşekkür ediyorum. On bir ayın sultanı, kutlu bir ay olan Ramazan’ın manevi atmosferini idrak ettiğimiz bu bereketli günde çalışma arkadaşlarımızla aynı sofrada iftar yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cenab-ı Allah inşallah, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez” diye konuştu. Başarıya giden her yolun sevgi, saygı, hoşgörü içerisinde, ‘Ben’likten uzak, ‘Biz’ duygusuyla hareket etmekten geçtiğini hatırlatan Rektör Köse, bu müstesna günlerde tecrübe edilen manevi değerlerin tüm ömre yayılarak tatbik edilmesi gerektiğini söyledi. 

İbadetin Şekli Kadar Ruhu da Önemli

Ramazan ayında Allah’ın insanlığa kurtuluş reçetesi olarak gönderdiği son ve en mükemmel kitap olan Kur’an-ı Kerîm’in inmeye başladığını belirten Rektör Köse, bu ayın nefsi muhasebe yapmak, anlayış göstermek ve paylaşmak gibi insani değerlerle anlam kazandığını ifade etti. Rektör Köse: “Peygamber Efendimiz ‘Nice oruç tutan vardır ki tuttuğu oruçtan onun yanına kalan sadece açlıktır’ der. Buna göre oruç bütün organlarla tutulursa anlamlı olur. İbadetin şekline olduğu kadar ruhuna da önem vermek lazım. Aksi takdirde namaz spordan öteye geçmez. Oruç sadece perhiz, Hac sadece seyahat olur. Kurban sadece etten ibaret olur. Allah’ın bunların hiçbirine ihtiyacı yok” ifadelerini kullandı.