AkademiEğitimEn GüncelFEATUREDİKÇUSağlık

İKÇÜ Eczacılık Fakültesi TÜBİTAK Proje Yarışmasında Dereceye Girdi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri Ezgi Aydın ve Gizem Çetiner’in kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan genetik temelli yaklaşımın geliştirilmesine yönelik projesi TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında üçüncü olma başarısı gösterdi 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Eczacılık Fakültesi öğrencileri Ezgi Aydın ve Gizem Çetiner’in, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Erel Akbaba danışmanlığındaki “Kanserde Azalan PTEN Ekspresyonunun Replasmanına Yönelik Genetik Temelli Tedavi Yaklaşımının Geliştirilmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında üçüncü oldu. 

Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık ve Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik olmak üzere 9 ana teması bulunan ve 511 proje arasında 115 projenin finale kalmaya değer bulunduğu yarışmada, İKÇÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri Ezgi Aydın ve Gizem Çetiner’in “Kanserde Azalan PTEN Ekspresyonunun Replasmanına Yönelik Genetik Temelli Tedavi Yaklaşımının Geliştirilmesi” başlıklı projesi Sağlık kategorisinde üçüncülük elde etti. Değerlendirmeler sonucunda derece alanların, projelerini TEKNOFEST 2023 kapsamında sergileyecekleri ve ödüllerini burada alacakları bildirildi.