AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ İİBF’de TÜBİTAK 2209-A Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde TÜBİTAK 2209-A bilgilendirme toplantısı yapıldı

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal başkanlığında gerçekleşen TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı hakkındaki bilgilendirme toplantısına fakülte öğretim üyeleri katıldı. 

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen ve üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerinin araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat ve hizmet alımı giderleri için 6000 TL’ye kadar destek vermeyi kapsayan 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, öğrencilerin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde projeler yoluyla araştırma yapmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. 

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısında bir sunum yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Sevtap Ünal, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı başvuru koşulları ve değerlendirme kriterleri hakkında bilgilendirmede bulundu. TÜBİTAK tarafından belirlenen formatta hazırlanmış Başvuru Önerisi Formu’na göre, hazırlanan proje taslağının başarılı sayılabilmesi için, konunun önemi, özgün değeri, amaç ve hedefler, yöntem, iş analizi, risk yönetimi, bütçe planlaması ve yaygın etki gibi şartların niteliklerini anlatan Prof. Dr. Ünal, bu şartların aynı zamanda bilimsel araştırma yöntemlerinde kabul görmüş genel kriterlerle aynı olduğunu söyledi. Başvuruların iki aşamada değerlendirildiğini anlatan Prof. Dr. Ünal, ön inceleme aşamasında başvuru belgelerinin dikkate alındığını, bilimsel değerlendirme aşamasında ise, ön incelemeden geçen başvuruların alanında uzman kişiler tarafından başvuru önerisi formundaki kriterler çerçevesinde değerlendirildiğini aktardı. 

İKÇÜ’nün geçmiş dönemdeki TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ndaki başarılarından da söz eden Prof. Dr. Sevtap Ünal, bu başarıların katlanarak devam etmesi gerektiğini vurguladı: İnteraktif bir şekilde gerçekleşen bilgilendirme toplantısı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.