AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Paydaş Kurum Çalıştayı Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin projesi olan ve yapılan anlaşmalar çerçevesinde 20’den fazla üniversitenin kullanımına sunulan Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS)’nin paydaşları çalıştayda bir araya geldi

Kuşadası’nda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Türkiye Cumhuriyeti Strateji ve Bütçe Başkanlığı ortaklığında gerçekleşen Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi Paydaş Kurum Çalıştayının açılışında konuşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ’nün bilgi politikalarının bir yansıması olan ve 20’den fazla üniversitenin kullanımına sunulan ÜBYS’nin bir sinerji projesi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Saffet Köse, “Ülkemiz yükseköğretiminin tek bir veri tabanı üzerinden işlemesini, büyük verinin ortak biçimde analitiğinin yapılmasını hedeflediğimiz ÜBYS projesi ile akademik performans sisteminden yayın paylaşımına, öğrenci eğitiminde etkililikten mekân kullanımına, kaynakların planlanmasından kullanılmasına kadar her adımı bir sistem üzerinden, paydaşlarımızla birlikte geliştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Tolga Balcı ise projenin ilk olarak kamuda tasarruf ilkesinden hareketle başladığını, geliştirilen entegre modül sayesinde birçok kurumun ihtiyacına yanıt veren bir sistem haline geldiğini anlattı. Projenin amaçlananın üzerinde başarı gösterdiğini ve 36 entegre modülü ile yükseköğretim kurumlarının tüm ihtiyaçlarına yanıt verir hale geldiğini ifade eden Balcı, “Hızla gelişmekte olan ÜBYS, bugüne kadar desteklediğimiz projelerin yüz akıdır. Tüm üniversitelerimizin paydaşlığında şekillenen milli bir yazılım olan ÜBYS projesi ile daha büyük başarılara imza atılacağına inanıyorum” diye konuştu.