AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de TÜBİTAK Ulusal Destek Programları Bilgi Günü

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Başuzmanı Dr. Mehmet Ufuk Atay’ın konuşmacı olduğu Ulusal Destek Programları Bilgi Günü gerçekleştirildi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda, Mühendislik Topluluğu tarafından TÜBİTAK’ın proje destek programlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen ve TÜBİTAK Başuzmanı Dr. Mehmet Ufuk Atay’ın konuşmacı olduğu etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ar-Ge ve yenilik performansını belirli hedefler doğrultusunda ileriye taşımanın birlikte geliştirme, birlikte
yetiştirme ve birlikte başarma yaklaşımı ile mümkün olabileceğinin altını çizen Dr. Atay, birlikte geliştirme odaklı nitelikli bilgi ile birlikte geliştirme odaklı nitelikli insan arasında doğrudan bir ilişki olduğunu vurguladı.

TÜBİTAK Ulusal Destek Programları’nın dönemli, çağrılı ve dönemsiz olmak üzere üç ana kategorisi olduğunu anlatan Dr. Atay, dönemli destek programının Mart/Eylül ayları arasında açık olduğunu, çağrılı destek programlarının belirli bir ihtiyaç üzerine oluşturulduğunu, dönemsiz programların ise sürekli başvuruya açık olduğunu bildirdi. Bu kapsamda TÜBİTAK Araştırma Destek Program çeşitlerinin niteliklerini anlatan Dr. Atay, 1000, 1001,1002,1003,1004, 1005, 1007, 1071, 3005, 3501 gibi programların içeriğinden bahsederek, yıllar içerisinde bu programlara yapılan başvuru oranları ile başarı durumlarına dair sayısal veriler paylaştı. Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut’un TÜBİTAK Başuzmanı Dr. Mehmet Ufuk Atay’a plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile etkinlik son buldu.