EğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’lü Felsefeciler Kent Ormanında Çevre ve Etik Konulu Etkinlikte Buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Felsefe Topluluğu, Dünya Felsefe Günü’nde “Kent Ormanında Çevre ve Etik” konulu etkinlik düzenledi

Türkiye Felsefe Kurumu’nun önerisiyle UNESCO tarafından kabul edilen ve her yıl Kasım ayının üçüncü haftası kutlanan Dünya Felsefe Günü’nde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Felsefe Topluluğu Balçova’da bulunan İnciraltı Kent Ormanı’nda “Kent Ormanında Çevre ve Etik” konulu bir etkinlik düzenledi. Çevre ile insan arasındaki etik ilişkinin ele alındığı etkinliğe Felsefe Topluluğu Danışmanı ve Bilim Tarihi ve Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kahraman ile çok sayıda topluluk üyesi öğrenci katıldı. Öğrencilerin İnciraltı Kent Ormanı’nda doğaya atılan çöpleri ve atıkları toplamasıyla başlayan etkinlik, deniz kıyısındaki kamelyalarda doğa ile iç içe piknik yapmalarıyla devam etti. Bölgedeki canlıların, bitkilerin ve ağaçların gözlemlenmesi için gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından çimenler üzerinde bir daire oluşturan öğrenciler, felsefenin en önemli alanlarından olan etiğin temel konusu ‘Nasıl Davranmalıyım?” sorusuna insan-çevre ilişkisi açısından cevap arayarak, çevre ve çevre sorunları konusunda farkındalık sahibi felsefeciler olarak toplumda bu farkındalığın yaygınlaşması için neler yapılabileceği üzerine konuştular. İnsan davranışlarının şekillendirilmesi yönünde normlar ortaya koyan etiğin, endüstrileşmenin, teknolojinin ve kentleşmenin değiştirdiği yaşam koşullarında insan-çevre ilişkisine dair neler söyleyebileceği hakkında fikir alışverişine sahne olan “Kent Ormanında Çevre ve Etik” konulu etkinlik, Felsefe Topluluğu öğrencilerinin çevreye karşı duyarlılığı arttırmak için sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek üzere sözleşmeleriyle son buldu.