İKÇÜ Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi Kapanış Panelinde
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin paydaşı olduğu Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek Projesi’nin kapanış paneli gerçekleşti
Birleşmiş Milletler’in 2022 yılını “Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Yılı” ilan etmesi münasebetiyle Konak Kaymakamlığı tarafından başlatılan, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin de paydaşlarından olduğu ve İzmir Körfezi’ndeki atıkların ve denize takılan balıkçı ağlarının geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye kazandırmayı amaçlayan “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesinin kapanış paneli gerçekleşti.
Atıksız bir körfez ve temiz denizlere dair görüşlerin multidisipliner olarak paylaşıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi, İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi’ni temsilen Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Şensurat Genç, öğrenciler, İzmir iş dünyası ve üniversite temsilcileri katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın, çevrim içi katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdiği panelin oturum başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdür V. Prof. Dr. Nil Kula Değirmenci yaptı.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Şensurat Genç’in “Yapay Batık Resiflerinin Çevresel Etkileri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdiği panelde diğer konuşmacılar ise DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nden Prof. Dr. Gökdeniz Neşer, DEÜ Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Levent Çavaş ve Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Ozan Düzbastılar oldu. Panelin ardından, 4 etapta tamamlanan “Atıksız Körfez Dönüşen Gelecek” projesi kapsamında İzmir Körfezi’nde yapılan temizlik çalışmaları sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.