AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’lü Akademisyene TÜBA’dan Üstün Başarı Ödülü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan’a, almaya hak kazanmış olduğu 2022 yılı TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülü “TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri” töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri töreninde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği “TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” ile birlikte 2022 Uluslararası TÜBA Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri de sahiplerine verildi. “TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Konsey üyeleri, üniversite rektörleri ile TÜBA Asli Üyesi ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı. 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Kürşat Ercan doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanında çalışan üstün nitelikli ve başarılı genç bilim insanlarının bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmelerini, kendi çalışma gruplarını oluşturmalarını ve uluslararası düzeyde yaptıkları nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik etme amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2001 yılından bu yana her yıl verilen TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 

Üstün başarılı genç bilim insanlarının ödüllendirildiği TÜBA-GEBİP Ödülleri’ni 22 farklı üniversite ve kurumdan 34 genç bilim insanı aldı. Bu yıl verilen ödüllerle birlikte TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan bilim insanı sayısı da 610’a ulaştı.