EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Yetişkinlere Yönelik Psikolojik İlk yardım ve Afetzedelere Psikososyal Destek Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SBBF Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji Seminerleri”nin dördüncü oturumu gerçekleştirildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Herkes İçin Psikoloji Seminerleri”nin dördüncüsü olan “Yetişkinlere Yönelik Psikolojik İlk yardım ve Afetzedelere Psikososyal Destek” konulu seminer İKÇÜ Nizami-i Gencevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi İlkyaz Kaya Yıldırım tarafından verilen “Yetişkinlere Yönelik Psikolojik İlkyardım ve Afetzedelere Psikososyal Destek” başlıklı seminere Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ile akademisyenler ve bölüm idari personeli katıldı. 

Seminerde, afet gibi olağandışı olaylara maruz kalan bireylerin yaşayabileceği zorluklar ve afetzedelere yönelik psikolojik ilk yardım müdahaleleri ele alındı. Psikolojik ilk yardımın temelini oluşturan “İzle-Dinle-Bağ kur” adımlarının da anlatıldığı seminer, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.