AkademiEğitimEn GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ ile EÜ İş Birliği: Türkiye’ye Dijital Açık Ders Malzemeleri Sunulacak

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Ege Üniversitesi arasında “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşımı Projesi’ iş birliği protokolü imzalandı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Ege Üniversitesi ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da desteklenen “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşım Projesi” işbirliği protokolü imzaladı. 

Standartları belirlenen derslerin AKTS değerleri üzerinden yapılandırılıp, üretilen açık ders malzemelerinin geliştirilecek olan Ulusal Açık Ders Malzemeleri Platformu üzerinden paylaşılmasını içeren “Ulusal Açık Ders Malzemeleri Üretimi ve Paylaşım Projesi”nin iş birliği protokolü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu ile Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel tarafından imzalandı. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2021 yılı yatırım programına alınan ve 10 Milyon bütçeli olduğu öğrenilen proje kapsamında, hazırlanacak olan ders materyallerinin Türkiye genelindeki tüm yükseköğretim kurumlarına ve hayat boyu öğrenenlere açık olacağı bilgisine ulaşıldı.