AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’nün Paydaşı Olduğu 22. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu Tamamlandı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin paydaşlarından olduğu 22. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş’ın da katılımıyla Ankara’da gerçekleşti

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin ev sahipliğinde ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Dogor Djuanda Üniversitesi, Ostim Teknik Üniversitesi, Malaysıa Utara Üniversitesi, Kadim Akademi işbirliği ile İSRA Vakfı, MÜSİAD ve UTESAV’ın destekleriyle “Kudüs’ün Geleceği: Akademik Çalışmalar” temasıyla gerçekleştirilen 22. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumunda, Filistin ve Beytülmakdis’in tarihini, kültürel ve dinsel kodlarını, kutsiyetini, coğrafi ve stratejik konumunu ele alan Türkçe, İngilizce ve Arapça sunumlar yapıldı. 

12 ülkeden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen Beytülmakdis Akademik Sempozyumunda akademik anlamda farklı disiplinlerde Kudüs’ün geleceğinin ele alındığı 70 bildiri sunuldu. Açılış konuşmasını YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş ve 22. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın yaptığı sempozyumda, Beytulmakdis Çalışmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalışkan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da birer selamlama konuşması yaptı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) adına sempozyumda bulunan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, konuşmasında bilginin önemine dikkat çekti. “Ülkelerin siyasetlerinin belirlenmesi için bilgi vazgeçilmez bir unsurdur. Bilgilerin kullanılması için de stratejilerini belirlenmesi gerekir” diyen Prof. Dr. Muhsin Akbaş, 22. Beytülmakdis Akademik Sempozyumunun Kudüs için bu işlevi yerine getirmek için gerçekleştirildiğini vurguladı.