AkademiEn GüncelGenelİKÇUKültür - Sanat

Hazine Kütüphanede Çıktı

58. Kütüphane Haftası İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde  (İKÇÜ) renkli etkinliklerle kutlandı. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca hazırlanan ve iki güne yayılan etkinliklerin sonuncusunda öğrenciler, hazineyi bulmak için yarıştılar. 

Hayallerini Uçurdular

Kütüphane personelinin de katıldığı “Kitabını Al Beraber Okuyalım” sloganıyla ilk gün düzenlenen etkinlikte okumanın yeri ve zamanın önemli olmadığı vurgulandı. Ardından “Kâğıttan Uçak Uçurma”  etkinliğine katılan öğrenciler hayallerini yazdıkları renkli kâğıtları uçak yaparak İKÇÜ’nün semalarına fırlattı.

“Senin Gözünden İKÇÜ Kütüphane”

Okuma kültürünün gelişimine, farkındalığına dikkat çekmek için “Senin Gözünden İKÇÜ Kütüphane” temasıyla düzenlenen ödüllü fotoğraf yarışmasına katılım oldukça yoğun oldu. Yarışmada kullanıcılardan bir mekân olarak kütüphaneyi ve kütüphanedeki ilginç anları fotoğraflamaları istendi.

“Hazineyi Bul”

Etkinliklerin ikinci gününde yapılan “Ödüllü Hazineyi Bul” yarışmasına katılan öğrencilerin başlangıç noktası kütüphane binasıydı. Hazırlanan soru zarflarını bularak işe başlayan gençler, sorulan kitap ismini çözerek katalog tarama sisteminden raftaki yerini tespit etti. Raflara koşan öğrenciler önce kitapları buldu, sonra da içinden çıkan haritadaki konumu keşfederek Rektörlük Binasına koştu. Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’nin kişisel kütüphanesinde saklanan hazineyi bulan öğrenciler ödüllerini Prof. Dr. Köse’nin elinden aldı.

Kitaplar En Değerli Hazinemiz

Rektör Köse’yi karşılarında gören öğrenciler heyecanlarını gizleyemezken; yarışmayı oldukça anlamlı bulduğunu belirten Prof. Dr. Köse ise “Öğrencilerimiz oldukça heyecanlandı, vize haftasında onlara güzel bir sürpriz oldu. İKÇÜ çok güzel ve renkli etkinliklerle kütüphane haftasını kutladı. Kitap ile hazineyi bir araya getiren son yarışma ile bu etkinliklerin sonuna geldik. Ben kitap ve hazine ifadelerini yan yana getiren bu yarışmayı düşünenleri ve hayata geçirenleri ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten kitaplar bizim en değerli hazinemiz. Gençlerimize önerim, gittiğiniz her yerde elinizde, cebinizde, çantanızda, yanı başınızda her zaman bir kitabınız olsun” diye konuştu.

Öğrencilerin Rektörlük maratonunun ardından Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Serhat Dikmen, Kullanıcı Hizmetleri Şube Müdürü Servet Kankaya ile idari personelin katılımıyla; yarışmalarda ödül alan öğrencilere hediyeleri Prof.Dr. Saffet Köse tarafından takdim edildi.

En çok Kitap Okuyan Uluslararası İlişkiler Bölümünden

İKÇÜ Merkez Kütüphane kayıtlarına göre yıl içinde 50 kitap ile en çok kitap okuyan öğrenci Uluslararası İlişkiler Bölümünden Selda Cumur olurken; Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünden 31 kitap ile Zehra Çavaş ikincilik ödülü kazandı.

“Senin Gözünden İKÇÜ Kütüphane”fotoğraf yarışmasının birincisi de Uluslararası Ticaret ve Pazarlama bölümü öğrencisi Burcu Ersoy oldu.  Ersoy’u Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünden Bekir Koç ile Medya ve İletişim bölümünden Sabiha Elik takip etti.

“Hazineyi Bul” yarışmasının birincisi İslami İlimler Fakültesinden Amine Nur Yıldırım olurken; ikincisi Tıp Fakültesinden Yusuf Altundaş, üçüncüsü de yine İslami İlimler Fakültesinden Harun Yakar oldu.

İslami İlimler Fakültesinden Rabia Poyraz, Hediye Karabulut, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Biyokompozit bölümünden Kübra Durmuş, Elektrik Elektronik bölümünden Bekir Koç da dereceye giren diğer hazine avcıları oldu.